top of page

espai migdia  

 

Des d’Àbac creiem que l’Espai Migdia és molt més que un servei alimentari, és un temps de lleure educatiu. La nostra voluntat és treballar transversalment amb l’horari lectiu per donar coherència a l'acció educativa del centre durant tot el seu horari, respectant, en tot moment, la subjectivitat i el ritme de cada nen i nena.

web-01.png

Projecte alimentari

Treballem els hàbits alimentaris estimulant l’autonomia del nen/a, i l’interès per l’alimentació saludable, fent-los així més protagonistes de l’acte social de menjar. Fomentem la vessant educativa per cultivar la curiositat per saber que hi ha al darrera dels diferents plats, el gust per menjar bé en tots els sentits (sa, sostenible i just).

És així com els nostres valors esdevenen els eixos sobre els quals fonamentar el projecte alimentari:

web-WIX-03.png
web-WIX-01.png

 inscripcions curs 2024/2025

web-WIX-02.png

Projecte  LLEURE - INCLUSIU

Fomentem l’activitat col·lectiva, el treball en valors i emocions, la coeducació  i el respecte així com generem esperit identitari del grup, i fomentem els interessos dels mateixos infants promovent la participació progressiva.

 

És a través de la seva veu d'on dinamitzem i acompanyem les propostes de jocs, activitats, esport saludable, etc.

Un espai on els infants no només puguin escollir quina és aquella activitat que volen fer després de dinar sinó que la puguin imaginar, dissenyar, crear i finalment gaudir. Les bases dels espais són l’acompanyament afectiu i la lliure circulació per aquests.

 

Els nostres projectes de l’espai dinar i espai de lleure:

abac-web.png

viu l'espai migida amb àbac

mira que fem a l'espai migida

Participem al Programa "Ens ho mengem tot" per fomentar la lluita contra el malbaratament alimentari als nostres Espais Migdia.

regina-carmeli-horta-escoles-sostenibles.png

Fomentem l'autonomia i la responsabilitat alimentaria de l'alumnat  a partir del projecte  Fem'ho soles!

A l'espai Migida som els i les portagonistes. Som persones autònomes i participatives. 

Treballem la procedència dels aliments que mengem a l'Espai Migdia, coneixem els pagesos i pageses que cultiven les fruites i verdures dels nostres menús. Fruites i verdures de proximitat, ecològica i sostenible.

Oferim als infants poder gaudir de l’escola en un ambient familiar i relaxat.  Aportem recursos, coneixements i repensem l’espai migdia des de la creença que, el lleure, ha de partir d’una proposta diversa, inclusiva, variada i autogestionada.

ho fem sols.png
proveidors.png
Imagen6.png
bottom of page